Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Το Σαββατοκύριακο 15 & 16 Φεβρουαρίου μαγειρεύουμε παραμύθια στον Παιδότοπο του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων!!!

Αφού έκανε τον Παρθενώνα Παρελθώνα, αφού έφερε δίπλα- δίπλα την Ακρόπολη με το Λευκό Πύργο, πάντρεψε τον Κυνηγό της Κοκκινοσκουφίτσας με την Άριελ και τον Σούπερμαν με τη Χιονάτη, η Παραμυθοκουζίνα αποφάσισε να ανηφορίσει ως το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και να φτιάξει μαζί με τα παιδιά τα Παραμύθια του Χιονιού!
Σας περιμένουμε όλους το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Φεβρουαρίου με παρέα το διαδικτυακό ραδιόφωνο για παιδιά iFeelKid να δημιουργήσουμε χιονισμένες ιστορίες με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας στο χώρο του Παιδότοπου του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων «Learn ‘n Play Center».
Η μαγική τράπουλα βασίζεται στις λεγόμενες «λειτουργίες» των παραμυθιών. Οι λειτουργίες αυτές, σύμφωνα με έναν από τους σημαντικότερους μελετητές του παραμυθιού, τον ρώσο Βλαντιμίρ Προπ, ο οποίος προσδιόρισε ότι είναι 31 στον αριθμό, υπάρχουν, πάνω- κάτω, σε όλα τα παραμύθια. Ο Τζιάνι Ροντάρι τις περιόρισε σε 21 και πρότεινε τη δημιουργία μιας τράπουλας.
Αυτή η τράπουλα προσαρμόστηκε από τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Κώστα Στοφόρο και εικονογραφήθηκε από τη ζωγράφο Στεφανία Βελδεμίρη. Ο Ροντάρι λέει πως οι «λειτουργίες» είναι για το παραμύθι ότι οι νότες για τη μουσική. Όπως με τις 12 νότες μπορείς να φτιάξεις αναρίθμητες μελωδίες, έτσι και με τις «λειτουργίες» μπορείς να φτιάξεις αναρίθμητα παραμύθια…
Ο Κώστας Στοφόρος θα είναι μαζί μας για να βοηθήσει τα παιδιά να ανοίξουν τα δικά τους μονοπάτια, παίζοντας, δημιουργώντας και ζωγραφίζοντας τις ιστορίες που θα ζωντανέψουμε και στο ραδιόφωνο.
Για να μάθετε περισσότερα για την Παραμυθοκουζίνα http://paramithokouzina.blogspot.gr/

Ενημερώστε μας για τη συμμετοχή σας στα τηλ. 26920-24451 ή 6979099489.
Υπεύθυνη Παιδότοπου Learn ‘n Play Center: Δρ.Μυρτώ-Μαρία Ράγγα