Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Μάκης Καλαράς: Ένας ένας αξιοθαύμαστος άνθρωπος, ένας υπέροχος αθλητής!

    Ο Μάκης Καλαράς είναι ο μοναδικός Έλληνας με κινητική αναπηρία που ασχολείται με το καθιστό σκι (sit ski) και ο μοναδικός Παραολυμπιονίκης στην Ελλάδα που στοχεύει να συμμετάσχει, πέραν των θερινών Παραολυμπιάδων του 2004 & του 2008 και σε χειμερινή Ολυμπιάδα, αυτήν στη Ρωσία το 2014, προβλέποντας μάλιστα σε μια πολύ καλή εμφάνιση.
    Το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, δεσμεύεται να παρέχει κάθε δυνατή διευκόλυνση στον Μάκη και του εύχεται πολύ καλή επιτυχία!


    Η ιστορία του Μάκη στον αθλητισμό:
    Ο Μάκης ασχολήθηκε από νωρίς με τον αθλητισμό. Ξεκίνησε με τον Στίβο, οι επιδόσεις του σε αυτό το άθλημα ξεχώρισαν με την πρώτη του διεθνή διάκριση (5η θέση), στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου το 2003. Οι αθλητικές επιδιώξεις του έγιναν πραγματικότητα όταν κατέκτησε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004, το αργυρό μετάλλιο στη δισκοβολία. Επίσης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου το 2005 στο Ελσίνκι και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου το 2006 στο Άσσεν. Κέρδισε την 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2007 στην Ταπέι, και την 5η στην Παραολυμπιάδα του Πεκίνου το 2008. από το 2003 έως και το 2008 ήταν σταθερός Παραολυμπιονίκης στη Δισκοβολία. Με το sit ski ασχολείται από το 2009, με προπονητή τον Κώστα Ζιντζόβα, πρώην Ομοσπονδιακό προπονητή Εθνικής Ομάδας σκι. Ο Μάκης συμμετέχει, ως επίσημος καλεσμένος, σε πληθώρα αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων που έχουν ως σκοπό την κοινωνική προσφορά στο σύνολο και φιλοξενείται συχνά σε διάφορα μέσα επικοινωνίας για να δώσει συνεντεύξεις και να μιλήσει για την αθλητική του πορεία. Επίσης, επισκέπτεται πολλά σχολεία, αθλητικές ομάδες, οργανισμούς, συλλόγους και διάφορες κοινωνικές ομάδες ανά την Ελλάδα για να ενημερώνει τους μαθητές και τον κόσμο σχετικά με τα αγωνίσματα της Παραολυμπιάδας αλλά και για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζονται τα άτομα με αναπηρία, μεταλαμπαδεύοντας Oλυμπιακά ιδεώδη.


    Η συμμετοχή του στην χειμερινή Παραολυμπιάδα της Ρωσίας:
    Για να κερδίσει την συμμετοχή του στην χειμερινή Παραολυμπιάδα της Ρωσίας το 2014, απαιτείται μέσα στο επόμενο διάστημα να συμμετάσχει στους εξής αγώνες:
    USA Copper 2 – 6 December AUS Pitztal 13-17 December AUS Kuhtai 19-21 December USA Winterpark 2-4 January SWI St. Μoritz 3-6 February AUS Abtenan 12-15 February CAN Ontario 24-27 RUS Sochi, Winter Paralympic Games 5 – 16 March.
    Σε περίπτωση μη συμμετοχής του, επιβάλλεται ποινή βαθμών σύμφωνα με το ισχύον σύστημα γεγονός που έχει αποτρέψει αρκετούς Έλληνες αθλητές να λάβουν μέρος σε μια Χειμερινή Παραολυμπιάδα.

    Συνοψίζοντας θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι ο Μάκης είναι ο μοναδικός Έλληνας αθλητής που ασχολείται με το καθιστό σκι (sit ski). Θέλοντας να τιμήσει τα ελληνικά χρώματα στην Ρωσία δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα για τα ταξίδια (προετοιμασία – αγώνες), αλλά και τον εξοπλισμό. 

    Αυτή τη στιγμή από ατομική και συλλογική προσπάθεια φίλων και Συλλόγων, όπως είναι ο δικός μας, ο κ. Καλαράς έχει εξασφαλίσει χορηγία από την φαρμακοβιομηχανία DEMO, από τη WIND και από την εταιρία ρούχων BSB καλύπτοντας ένα μέρος των εξόδων του. Ο στόχος του Μάκη είναι η διάδοση του Παραολυμπιακού Κινήματος, προκειμένου να παρακινήσει και να ενθαρρύνει άτομα με αναπηρία και ιδιαίτερα νέους ανθρώπους να συμμετέχουν ενεργά στον αθλητισμό.
    Μέσα από τον αθλητισμό επιτυγχάνεται η προαγωγή της αυτονομίας και της ικανότητας αυτοφροντίδας των Α.μεΑ., η βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων τους και η καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος Επίσης η ενασχόληση με τον υψηλό αθλητισμό συμβάλλει δυναμικά στην κοινωνικοποίηση και ισότιμη ενσωμάτωση στην κοινωνία των ατόμων με αναπηρία και στην πλήρη αποδοχή και ισότιμη αντιμετώπιση από την κοινωνία.

    Λόγω της ενεργής ενασχόλησης του με τον αθλητισμό, ο Μάκης προβάλλει τα παραπάνω μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και των ΜΜΕ. Για την καλύτερη προβολή είναι απαραίτητο οπτικοακουστικό υλικό από την προετοιμασία του και την συμμετοχή του στους αγώνες έως και τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθούν βίντεο τα οποία θα μπορούν να προβάλλονται στις Παραολυμπιακές Ημέρες στα σχολεία, σε διάφορες εκθέσεις και σε άλλες εκδηλώσεις που έχουν σχέση με τον αθλητισμό.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΚΗ!!!