Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ημερίδα για τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και ο Δήμος Καλαβρύτων διοργανώνουν το Σάββατο 12 Οκτωβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας στα Καλάβρυτα ημερίδα με θέμα «Αναπτυξιακές Δυνατότητες του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων». 



Πρόσκληση για συμμετοχή απευθύνεται στην Καλαβρυτινή Κοινωνία, τις αρχές και τους πολιτικούς του τόπου. Στόχος της ημερίδας είναι να αναδειχτούν οι προοπτικές ανάπτυξης του ΧΚΚ, να τονιστεί η αναγκαιότητα αναβάθμισης και επέκτασης των υποδομών του  και να χαραχτεί η πορεία για την υλοποίηση ενός έργου εκσυγχρονισμού που η υλοποίηση του θα έχει ευεργετική επίδραση στην τόνωση της τοπικής οικονομίας με ενίσχυση της ζήτησης υπηρεσιών και αύξηση της απασχόλησης.

Το Master Plan του ΧΚΚ χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με κεφάλαια του ΕΣΠΑ και εκπονήθηκε από την παγκόσμιας φήμης εταιρεία μελετών ECOSIGN. Προβλέπει τη βελτίωση και την επέκταση των εγκαταστάσεων του ΧΚΚ με στόχο τον εκσυγχρονισμό του, ώστε να αντεπεξέλθει στις ανάγκες για υποστήριξη δραστηριοτήτων άθλησης και αναψυχής στο βουνό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το σχέδιο είναι φιλόδοξο, αλλά πλήρως ορθολογικό και πραγματοποιήσιμο. Η υλοποίησή του σχεδιάζεται σε τρεις φάσεις μέσα σε βάθος 5-10 ετών. Για τη πρώτη φάση υλοποίησης έργων ύψους 25 περίπου εκατομμυρίων ΕΥΡΩ υπάρχουν ώριμες μελέτες που χρηματοδοτήθηκαν μέσα στα πλαίσια της Τεχνικής Υποστήριξης του ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας και με την υποστήριξη του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Το έργο μένει να ενταχτεί σε ένα από τα ερχόμενα πακέτα χρηματοδότησης έργων υποδομής και ανάπτυξης. Εδώ χρειάζεται επαγρύπνηση και στράτευση από την κοινωνία των Καλαβρύτων και όλους όσοι ενδιαφέρονται για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος, τη δημιουργία υποδομών, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τελικά στην ενίσχυση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας σε μια ευαίσθητη και πολύπαθη ορεινή περιοχή.