Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Μάκης Καλαράς, ένας σπουδαίος αθλητής!!



Ο Μάκης Καλαράς είναι ο μοναδικός Έλληνας με κινητική αναπηρία που ασχολείται με το καθιστό σκι (sit ski), και ζωντανό παράδειγμα θέλησης και προσπάθειας!
Η συμμετοχή του στους παραολυμπιακούς αγώνες του Sochi, είναι εξαιρετική!

Είναι μεγάλη τιμή για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, που ο Μάκης Καλαράς, επέλεξε το Χελμό για την προετοιμασία του!!

Παρακολουθείστε τη συμμετοχή του στο γιγαντιαίο σλάλομ στο παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=rAKrD9FyHHU




Η ιστορία του Μάκη Καλαρά στον αθλητισμό:

Ο Μάκης ασχολήθηκε από νωρίς με τον αθλητισμό. Ξεκίνησε με τον Στίβο, οι επιδόσεις του σε αυτό το άθλημα ξεχώρισαν με την πρώτη του διεθνή διάκριση (5η θέση), στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου το 2003. Οι αθλητικές επιδιώξεις του έγιναν πραγματικότητα όταν κατέκτησε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004, το αργυρό μετάλλιο στη δισκοβολία. Επίσης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου το 2005 στο Ελσίνκι και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου το 2006 στο Άσσεν. Κέρδισε την 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2007 στην Ταπέι, και την 5η στην Παραολυμπιάδα του Πεκίνου το 2008. από το 2003 έως και το 2008 ήταν σταθερός Παραολυμπιονίκης στη Δισκοβολία. Με το sit ski ασχολείται από το 2009, με προπονητή τον Κώστα Ζιντζόβα, πρώην Ομοσπονδιακό προπονητή Εθνικής Ομάδας σκι. Ο Μάκης συμμετέχει, ως επίσημος καλεσμένος, σε πληθώρα αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων που έχουν ως σκοπό την κοινωνική προσφορά στο σύνολο και φιλοξενείται συχνά σε διάφορα μέσα επικοινωνίας για να δώσει συνεντεύξεις και να μιλήσει για την αθλητική του πορεία. Επίσης, επισκέπτεται πολλά σχολεία, αθλητικές ομάδες, οργανισμούς, συλλόγους και διάφορες κοινωνικές ομάδες ανά την Ελλάδα για να ενημερώνει τους μαθητές και τον κόσμο σχετικά με τα αγωνίσματα της Παραολυμπιάδας αλλά και για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζονται τα άτομα με αναπηρία, μεταλαμπαδεύοντας Oλυμπιακά ιδεώδη.