Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ολοκληρώθηκε το 2ο ποδηλατικό φεστιβάλ Helmos Top Bikes! Δείτε όλα όσα έγιναν στο χιονοδρομικό Καλαβρύτων!

Ποδηλάτες κάθε επιπέδου και ηλικίας απόλαυσαν τις πλαγιές του Χελμού κατά τη διάρκεια του 2ο ποδηλατικού φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων κατά το τριήμερο από 30 Αυγούστου έως και την 1η Σεπτεμβρίου. 

Οι εντυπώσεις ήταν πολύ θετικές για όλους όσους βρέθηκαν στο Χελμό σαν αθλητές ή θεατές.


Το μονοπάτι
Οι αναβάτες βρήκαν ένα βελτιωμένο, πιο πλατύ και καθαρό μονοπάτι το οποίο λόγω απουσίας βροχής ύστερα από το τέλος των εργασιών, από το Σάββατο το πρωί και μετά είχε γεμίσει πούδρα, καθιστώντας ορισμένα σημεία του ιδιαίτερα τεχνικά και διασκεδαστικά!
FunBag Mania!
Όλοι δοκίμασαν εντυπωσιακά άλματα στο funbag το Σάββατο, ενώ κάποιοι επιδόθηκαν σε   ιδιαίτερα εντυπωσιακά κόλπα!


Το Χελμός Tour!
 Η οργανωμένη περιήγηση στο Χελμό πραγματοποιήθηκε 2 φορές κάθε ημέρα λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος.  Μέσω μιας κατηφορικής - στο μεγαλύτερό της μήκος - διαδρομής, μήκους 10 περίπου χιλιομέτρων, αναδείχθηκαν κάποια από τα ωραιότερα σημεία ενδιαφέροντος στο βουνό, όπως η Μαυρολίμνη, η βρύση του πουλιού, το τηλεσκόπιο Αρίσταρχος και το καταφύγιο του Χελμού. 

Κανένα μυστικό του Χελμού (και του σύμπαντος!) δεν έμεινε μυστικό!

Test Event
Στο χώρο της Βαθειάς Λάκκας ήταν διαθέσιμα προς δοκιμή προϊόντα της εταιρείας αναρτήσεων BOS, της οποίας ο επίσημος αντιπρόσωπος i-Ride είχε διαθέσιμα έξι ποδήλατα 26", καλύπτοντας κατηγορίες ποδηλάτου dirt, xc, all mountain και downhill. Επίσης, ήταν διαθέσιμα ακόμα τέσσερα ποδήλατα της εταιρείας Merida, με εκπρόσωπό της το ποδηλατικό κατάστημα "Το ποδήλατο" από την Πάτρα, καλύπτοντας κατηγορία βουνού xc με hardtail ποδήλατα 26", 650b αλλά και 29". Όσοι το επέλεξαν είχαν τη ευκαιρία να δοκιμάσουν προϊόντα και ποδήλατα του 2013 και να τα δοκιμάσουν στα όριά τους.

Και στα επόμενα ποδηλατικά – και όχι μόνο – events, σας θέλουμε μαζί μας!