Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Έτοιμο το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων. Νέα πίστα 2,7 χιλιομέτρων και πρωτότυπο και καινοτόμο σύστημα κρατήσεων (e-booking).



Η ετοιμότητα του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, να ξεκινήσει τη λειτουργία του, με το πρώτο, επαρκές και ασφαλές, χιόνι, επιβεβαιώθηκε, κατά τη χθεσινή συνάντηση, συζήτηση, επαγγελματιών και φορέων των Καλαβρύτων, που έγινε, στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας, στα Καλάβρυτα.
Με το σύνθημα “Μας Στηρίζει και το Στηρίζουμε”, στα χείλη, τις προθέσεις και τις σκέψεις, όλων των συμμετεχόντων, επαγγελματίες, φορείς των Καλαβρύτων, ο Πρόεδρος των ξενοδόχων Καλαβρύτων και μέλη του Συλλόγου, δάσκαλοι και εκμεταλλευτές των Σχολών Χιονοδρομίας, καταστηματάρχες ειδών σκι, το προσωπικό του Χιονοδρομικού Κέντρου, εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού, εκπρόσωποι του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, οι χορηγοί του Χιονοδρομικού Κέντρου ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Χιονοδρομικού Κέντρου, παρακολούθησαν την αναλυτική ενημέρωση που έκαναν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Γιώργος Λαζουράς και ο Γενικός Διευθυντής του, Λεωνίδας Σπυρόπουλος, για τη θετική οικονομική και λειτουργική πορεία του Χιονοδρομικού Κέντρου, τη χρονιά που πέρασε καθώς και για τις εργασίες προετοιμασίας, συντήρησης, βελτίωσης και ασφαλούς λειτουργίας του Χιονοδρομικού, που έγιναν, το προηγούμενο διάστημα, από το καλοκαίρι.
Οι εκπλήξεις της χθεσινής ενημερωτικής συνάντησης, ήταν η δημιουργία μιας καινούργιας πίστας 2,7 χιλιομέτρων, μικρής κλίσης, σε συνέχεια της πίστας ΔΑΦΝΗ 2 και η παρουσίαση του ηλεκτρονικού συστήματος (e-booking) αυτόματων κρατήσεων ολοκληρωμένου πακέτου προσφορών (all inclusive), που θα εφαρμοσθεί, από εφέτος, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, το μοναδικό στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που εφαρμόζει, αυτό το ευέλικτο, λειτουργικό και καινοτόμο σύστημα, που αναμένεται να αυξήσει, την κίνηση επισκεπτών και χιονοδρόμων, τόσο, στο Χιονοδρομικό Κέντρο όσο και στα Καλάβρυτα και στα χωριά τους.
Το πρωτότυπο και καινοτόμο αυτό σύστημα (e-booking) δημιουργήθηκε με τη γόνιμη και αποδοτική συνεργασία του Χιονοδρομικού Κέντρου, με το Σύλλογο Ξενοδόχων και την ηλεκτρονική τους πλατφόρμα (web hotelier)καθώς και με επαγγελματίες της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, καταλήγοντας στην τοποθέτησή του, ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι “παρά τον ανταγωνισμό, που αντιμετωπίζουμε και τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης (αύξηση Φ.Π.Α. κλπ.) το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, κρατά σταθερές τις τιμές των υπηρεσιών του και περιμένει τους χιλιάδες πιστούς φίλους του να κατακλύσουν τις πανέμορφες πλαγιές του Χελμού, μιας περιοχής, που αποτελεί και παγκόσμιο γεωπάρκο, πιστοποιημένο από την UNESCO (ένα από τα τέσσερα που υπάρχουν στην Ελλάδα). Με την προετοιμασία που έχουμε κάνει, με τη φιλότιμη και συγκινητική εργασία του προσωπικού του και με τη στήριξη των χιονοδρόμων και των επισκεπτών του, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και εφέτος θα προχωρήσει καλύτερα, δυνατότερα, ψηλότερα”.
Ο Γενικός Διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Λεωνίδας Σπυρόπουλος, αναφέρθηκε και αυτός στη θετική πορεία του Χιονοδρομικού Κέντρου και στις εργασίες συντήρησης και προετοιμασίας αυτού, για τη νέα σαιζόν.
Τα βασικά στοιχεία και οι άξονες της παρουσίασης που έκανε ο Γενικός Διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Λεωνίδας Σπυρόπουλος βρίσκονται στο ακόλουθο link: