Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου 2015

Κανονικά και χωρίς χρήση αλυσίδων, η κυκλοφορία από και προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών, τα εκχιονιστικά μηχανήματα  του Δήμου Καλαβρύτων και του Χιονοδρομικού Κέντρου, με τη συνδρομή μηχανημάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, διατηρούν ανοιχτές όλες τις οδούς που οδηγούν στο ΧΚΚ.

Πιο συγκεριμένα, ανοιχτές είναι οι οδοί Διακοπτού Καλαβρύτων, Πατρών Καλαβρύτων καθώς και ο δρόμος που συνδέει τα Καλάβρυτα με το Χιονοδρομικό Κέντρο και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Ως εκ τούτου, όσοι χιονοδρόμοι και ταξιδιώτες επιλέξουν την Παρασκευή να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού μας Κέντρου, που λειτουργεί κανονικά, θα πρέπει να γνωρίζουν οτι εφόσον δεν υπάρξει σημαντική μεταβολή του καιρού (κάτι το οποίο δεν προβλέπεται) δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα στη διάρκεια της μετακίνησής τους.
Ωστόσο, επισημαίνεται οτι η οποιαδήπτε μετακίνηση στο βουνό επιβάλει τη λήψη μέτρων από την πλευρά των εκδρομέων για την ασφαλή τους πρόσβαση στον τόπο προορισμού.
Κατόπιν τούτου, αν και σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα δεν είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων, όσοι επιλέξουν την επίσκεψη στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων μπορούν προεραιτικά να είναι εφοδιασμένοι.
Επισημαίνεται πάντως, οτι στη διάρκεια των επομένων ωρών οι χειριστές των μηχανημάτων θα είναι σε επιφυλακή, έτσι ώστε σε περίπτωση που αυτό είναι αναγκαίο, να επέμβουν άμεσα για τον καθαρισμό των δρόμων και την ρίψη αλατιού.